Sıkça Sorulan Sorular

Derslerimiz 08.30 saatinde başlayıp 15.35 saatinde bitmektedir. Arada 45 dakikalık öğle aramız bulunmaktadır.

Okulumuz sadece LGS puanıyla merkeze dayalı öğrenci almaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Döneminde 9.sınıflarımız için taban puanımız 436,1957 olmuştur.

Okulumuzda MUN projesi, Harezmi Projesi, Yazar-Eser Buluşmaları, Deney Yarışması, Bilgi Yarışması, Edebiyat ve Tarih Gezileri, Üniversitesi Gezileri, Şehir İçi ve Şehir Dışı Birçok Gezi Düzenlenmektedir. Basketbol-Voleybol-Futbol ve Masa Tenisi Turnuvaları da Yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz için okulumuz logosunun olduğu sweatshirtlerimiz ve tişörtlerimiz bulunmaktadır.

Okulumuzda hazırlık sınıfımız yoktur. Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca derslerimiz vardır. 9. sınıflarımız istedikleri taktirde İngilizce dersinden okul kursuna katılabilmektedir.

Okulumuz konum olarak Kazlıçeşme Marmaray'ın karşısında bulunmaktadır. Bu anlamda birçok öğrencimiz anadolu yakasından rahatlıkla gelebilmektedir.

Okulumuzda tüm kademelere 2 dönem boyunca Kazanım Değerlendirme Sınavları uygulanmakta ve öğrencilerimizin YKS ya da diğer sınavlara pratik olarak hazırlanması sağlanmaktadır.

Okulumuzda 9.sınıflarda 4 şube, 10.sınıflarda 4 şube, 11.sınıflarda 5 şube, 12.sınıflarda 10 şube bulunmaktadır.

Okulumuzda rehberlik servisi olarak üniversite gezileri, sınav kaygısı çalışmaları, bağımlılık konusunda seminerler, kariyer günleri etkinlikleri, mezun buluşmaları, bireysel psikolojik danışma uygulamaları gerçekleşmektedir.

Okulumuzda halısahamız, basketbol ve voleybol alanımız, masa tenisi alanımız, konferans salonumuz, kütüphanemiz, bilgisayar laboratuvarımız, fizik-kimya laboratuvarımız,resim ve müzik sınıfımız mevcuttur.